Vrijwilligers veelgestelde vragen

Waarom hebben we vrijwilligers nodig?

Onze club zijn we samen, wat betekent dat we afhankelijk zijn van vrijwilligers voor allerlei taken en verantwoordelijkheden. Zonder onze vrijwilligers zouden we veel werkzaamheden moeten uitbesteden, wat weer een hogere contributie tot gevolg heeft. Onze vrijwilligers zetten zich in om onze club zo leuk, levendig, en aantrekkelijk mogelijk te maken voor al onze leden!

Kun je als vrijwilliger zelf bepalen wat je wilt doen?

Ja zeker, je kunt kiezen om een vaste rol (hiermee wordt je vrijgesteld van de verplichting om punten te halen) in te vullen. Of je kiest er voor om in te schrijven voor een aantal variabele diensten zoals bar, klus, schoonmaak en project diensten die het beste bij jou past. Wij willen graag dat jij gaat doen waar jouw interesse ligt!

Waar vind ik een overzicht van project diensten?

Dit overzicht is gemaakt voor de Amigo campagne en vind je, inclusief het aantal te behalen punten, op de Amigo pagina

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger voor een vaste rol?

Spreek een van de huidige vrijwilligers aan, of neem contact op met [email protected]. Wij nemen met jou contact op om te kijken waar jouw interesses liggen. Ook staan er vaak vacatures waar je uiteraard ook op kunt reageren.

Hoe veel tijd ben ik er ongeveer mee bezig?

Vrijwilligers op onze club vervullen belangrijke functies, dat betekent dat er ook wel iets verwacht wordt. De tijd die je investeert kan verschillen per periode, maar belangrijk is dat je een nuttige bijdrage levert aan jouw commissie/team. De tijdsbesteding voor een vaste rol varieert, afhankelijk van de rol, vanaf 20-25 uur per jaar tot een veelvoud daarvan!

Krijg je een vergoeding?

Nee, vrijwilligers op onze club krijgen geen vergoeding. Wel worden de vrijwilligers die een vaste rol invullen vrijgesteld van de verplichting om punten te halen met de uitvoering van variabele diensten.

Word je als vrijwilliger begeleid?

Ja, je staat er niet alleen voor. Wanneer je tijdens je taken tegen problemen aan loopt, of vragen hebt, zijn er altijd mensen beschikbaar die met je mee willen denken. Deel je vragen in dat geval met het bestuur of andere vrijwilligers, en dan zoeken we samen naar een oplossing.

Wat als ik wil stoppen als vrijwilliger?

Vrijwilligerswerk is natuurlijk altijd – zoals de naam al doet vermoeden – vrijwillig. Wanneer je wilt stoppen, kan dat gewoon. Geef in dat geval liefst wel op tijd aan dat je wilt stoppen, zodat er naar een vervanger gezocht kan worden. Ook zouden we graag kort met je bespreken waarom je wilt stoppen, zodat we kunnen kijken of we in de toekomst daarin iets kunnen veranderen/verbeteren. 

Hoe lang duurt een vaste rol?

Een vaste rol wordt in principe voor 1 tot enkele jaren ingevuld. Mocht je tussentijds besluiten dat dit niet meer bij je past gaan we samen geschikte opvolging organiseren.

Wat gebeurt er als ik mijn punten niet kan halen omdat er geen diensten meer zijn?

We starten in 2023 met het hele puntensysteem. Daar gaan we met elkaar veel van leren. We gaan er ten allen tijde voor zorgen dat er voldoende punten te behalen zijn. Hoe later je inschrijft hoe minder keuze in soort en tijdstip er over blijven.

Ik wil graag een vaste dienst invullen maar deze is al bezet?

Neem contact op met de betreffende commissie of verantwoordelijk bestuurslid om je aan te melden. Zij weten hoe de verschillende vaste rollen bezet zijn en waar mogelijkheden liggen. Zou top zijn als we snel kunnen rouleren in de uitvoering van vrijwilligerstaken zodat het voor niemand een must blijft.

Hoe, wat, wie?

Deze FAQ worden regelmatig uitgebreid en aangepast. Kijk eerst eens hier als je vragen hebt.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 416 363 364

Adres

Klokkenlaan 29
5175 NV Loon op Zand

KVK-nummer

40271259