IVA certificaat

In verband met onze Drank- en Horecavergunning moeten al onze leden van 18 jaar en ouder die bardienst draaien een IVA-certificaat (Instructie Verantwoord Alcoholverbruik) behaald hebben.

Als wij controle krijgen moeten alle leden die bardienst draaien het IVA-certificaat kunnen laten zien. Kan men dit niet laten zien dan kan onze club een flinke boete krijgen of kan zelfs onze vergunning ingetrokken worden.

Om dit certificaat te behalen, is het noodzakelijk om een online test verantwoord alcohol schenken te doen. De test duurt ongeveer 15 minuten, waarbij je de antwoorden op dezelfde site (andere tabblad) kunt vinden.

Tip: open de website 2x zodat je eventueel een antwoord nog kan opzoeken!

Al met al is het een vrij makkelijke test die iedereen moet kunnen behalen. Mocht er hulp nodig zijn dan kan je contact opnemen met [email protected]. Wij willen iedereen die het certificaat nog niet behaald heeft zeer dringend verzoeken om de test op korte termijn te maken. In ieder geval voor je eerstvolgende bardienst, maar het liefst zo spoedig mogelijk.
Wij zullen er voor zorgen dat er achter de bar een map aanwezig is waar alle certificaten fysiek aanwezig zijn. Sla het certificaat ook op zodat je het bij controle eventueel ook op je telefoon kunt laten zien.

Hieronder een handleiding om de test te kunnen maken. Volg deze en stuur het behaalde certificaat ook direct door naar de vereniging!

Stap 1: ga naar de website: https://www.nocnsf.nl/iva
Stap 2: lees de tekst in het tabblad ¨ga naar de gratis e-learning¨
Stap 3: klik bovenin op ¨aan de slag¨
Stap 4: doorloop alle onderdelen
Stap 5: klik op ¨maak de toets¨
Stap 6: maak een account aan
Stap 7: heb je het certificaat behaald? Ga helemaal rechtsonder naar de pagina en klik op ¨certificaat sport¨en sla het op. Je krijgt het certificaat ook per mail toegestuurd.
Stap 8: stuur het certificaat door aan [email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 416 363 364

Adres

Klokkenlaan 29
5175 NV Loon op Zand

KVK-nummer

40271259