Padel Koning(in)

De padel koning & koningin is een jaarlijks terugkerende gezellig evenement. In een aantal weekenden gaan we op zoek naar de beste padellers binnen onze club. Dit laagdrempelig evenement kent verschillende rondes waarin individueel punten verdiend kunnen worden. In elke ronde duren de wedstrijden één uur, behalve in de finale ronde. Die laatste wedstrijden spelen we om de winst van 2 sets en super tie-break. In de andere rondes wordt tot 5-5 een set gespeeld en ga je door met de volgende set. Je verdient 3 punten bij winst en 1 punt bij een gelijk stand per set. De speelster en speler met de meeste punten na alle rondes worden gekroond en mogen zich voor een jaar padel Koningin & Koning noemen!

Alle speelrondes hebben een verschillend karakter. Er is een ronde met een vrije partner keuze en een ronde waar spelers door de organisatie aan elkaar gekoppeld worden. Je krijgt een joker die je tijdens één van de rondes kunt inzetten om je punten die keer te verdubbelen. De speelronde "punten afpakken" kan het tussentijds klassement flink op zijn kop zetten. Bij winst pak je letterlijk punten af van je concurrent, omdat je  tegenstander deze punten van zijn totaal moet inleveren. De echte 'disrupter' is de casino ronde. Deze ronde wordt gespeeld voor de finale ronde waarbij je een deel van je behaalde punten kunt inwisselen in fiches. Deze fiches kun je vervolgens inzetten op je speelronde. Zet je 1 fiches in verdubbel je je punten die ronde. Zet je 3 fiches in kun je je punten verdriedubbelen. 

In het laatst weekend spelen alle 'runners-up' een vriendschappelijke wedstrijd om daarna naar de laatste matadors te kijken. In een kruisfinale en finale wordt uiteindelijk de padel Koningin & Koning bepaald. Kortom, een enorm gezellig, laagdrempelig en verrassend evenement waarbij iedereen met iedereen 'in de kooi staat'. 

2021:

  • Padel Koningin: Bertine Heij
  • Padel Koning: Mark Kok

2022:

  • Padel Koningin: Maaike Snels
  • Padel Koning: Patrick Maas

2023:

  • Padel Koningin: Maaike Snels
  • Padel Koning: Paul Kuijpers

2024:

  • Padel Koningin: ?
  • Padel Koning: ?

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 416 363 364

Adres

Klokkenlaan 29
5175 NV Loon op Zand

KVK-nummer

40271259