Lidmaatschap uitleg

Tennis & Padel Club Loon op Zand is een bloeiende club met meer dan 550 actieve leden. Alle leden zijn ook naast de baan actief met de uitvoering van vrijwilligers activiteiten.

Wil je ook lid worden? Welkom! Je kunt je alleen online aanmelden (klik hier). 

Binnen één week wordt je aanmelding verwerkt. Je ontvangt een bevestigingsmail van de ledenadministratie als je lidmaatschap geactiveerd is. Er is géén wachtlijst binnen onze club.

Proeflidmaatschap

Als je als senior eerst kennis wilt maken met de tennis- en/of padelsport, dan kun je je ook aanmelden voor een proeflidmaatschap van 1 maand. De kosten hiervan bedragen € 15,-. Wanneer je gebruik hebt gemaakt van een proeflidmaatschap en besluit om lid te worden, dan betaal je de rest van de verschuldigde contributie voor het lopende jaar, inclusief inschrijfgeld.

Lidmaatschap

De contributie is afhankelijk van je keuze en leeftijdscategorie (leeftijd per 1 januari). De tarieven worden per kalenderjaar vastgesteld en zijn voor 2024 als volgt:

Categorie Contributie
senior lid 26 jaar en ouder € 185,00
senior lid 18 t/m 25 jaar en/of studenten € 97,50
junior lid 11 t/m 17 jaar € 81,00
junior lid 6 t/m 10 jaar € 60,50
rustend lid € 25,50


Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 20,- voor seniorleden en € 10,- voor juniorleden.

Gezinskorting
Voor elk 3e lid van een gezin wordt € 25,00 korting verleend, mits wonend op hetzelfde adres. Een 4e en 5e lid van een gezin krijgen 50% korting.

 • Kortingen worden verrekend op basis van het voordeligste lidmaatschap(pen).
 • Wanneer iemand in loop van het jaar lid wordt, dan worden de kortingen (net als het lidmaatschap) verrekend naar rato.

Betaling

 • Betaling van de contributie is alleen mogelijk door middel van automatische incasso. Bij het aangaan van het lidmaatschap is hiervoor een machtiging ingevuld.
 • Bij blessures en zwangerschap vindt geen restitutie van de contributie plaats.
 • Het clubjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Je betaalt contributie vanaf de eerst volgende maand na aanmelding. Bijvoorbeeld: je meldt je aan op 5 augustus en betaalt het eerste jaar voor de maanden september t/m december contributie.

Lidmaatschap en vrijwilligers activiteiten

Als lid van onze club lever je een belangrijke en wezenlijke bijdrage door als vrijwilliger een vaste rol in te vullen en/of variabele diensten uit te voeren. Meer details hierover vind je onder vrijwilligers uitleg.

Nieuwe leden die starten tussen 1 januari en 30 juni draaien in het tweede half jaar mee voor de helft van de punten. Nieuwe leden in het tweede halfjaar draaien vanaf het volgende jaar volledig mee. 
Uiteraard ben je wel vrij om wel eerder mee te draaien, als je dat wilt. Het is een makkelijke manier om andere leden te leren kennen.

Rustende leden

Dit zijn leden die (tijdelijk) niet kunnen of willen spelen om verschillende redenen. Een rustend lid kan geen gebruik maken van banen, hoeft niet als vrijwilliger actief te zijn, maar heeft wel rechten om te stemmen tijdens de algemene ledenvergadering.

Een rustend lidmaatschap kan aangevraagd worden voor:

 • 30 juni --> rustend lidmaatschap start per 1 juli.
 • 31 december --> rustend lidmaatschap start per 1 januari.

Opzeggen lidmaatschap

Het opzeggen van het lidmaatschap is op 2 momenten in het jaar mogelijk:

 • per 30 juni (moet doorgegeven zijn vóór 1 juli)
 • per 31 december (moet doorgegeven zijn vóór 1 januari)

Wanneer je voor 1 juli je lidmaatschap opzegt, zal de helft van je reeds betaalde contributie teruggestort worden. Mits je, indien van toepassing, aan de helft van je verplichte diensten voldaan hebt.

Bij lid worden na:

 • 1 april kun je niet opzeggen vóór 30 juni, je bent dan automatisch lid t/m 31 december.
 • 1 oktober kun je niet opzeggen vóór 1 januari, je bent dan automatisch lid t/m 30 juni.

Jouw club?

Een bloeiende club staat of valt met de inzet van vrijwilligers. TPC LOZ is volledig zelfstandig en voert veel activiteiten in eigen beheer uit.

Openingstijden park Het park is 7 dagen in de week vrij toegankelijk voor alle leden van de club en je kunt altijd tennissen en padellen als er banen vrij zijn. Het park is vanaf ongeveer 08.00 uur toegankelijk. Als je wilt tennissen of padellen, reserveer je hiervoor een baan via de website, de KNLTB-app of via het afhangbord in het paviljoen.

Het paviljoen Het paviljoen wordt in eigen beheer geëxploiteerd. Het paviljoen is ‘cashless’, dat wil zeggen dat er niet met contant geld betaald kan worden. Je kunt op je ledenpasje geld zetten en zo kun je betalen of je kunt pinnen.

Het paviljoen is niet altijd open. Door de week meestal vanaf 19.00 uur, op zondag vanaf 09.30 uur tot 14.00 uur en als er tennis- en/of padel activiteiten zijn.

Meer informatie Mocht je nog vragen hebben over het lidmaatschap van TPC LOZ stuur dan je mail naar: [email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 416 363 364

Adres

Klokkenlaan 29
5175 NV Loon op Zand

KVK-nummer

40271259